Председник Друштва 2010 – 2012.

Анђелка Танчић-Радосављевић, школски библиотекар у ОШ „Ратко Митровић“ Нови Београд, проф. српског језика

Радна биографија:  Radna_biografija_AndjelkaTR

 

Обраћање председнице ДШБС чланству

Драги школски библиотекари,

Верујем у своју струку и радићу на признању школског библиотекара као кључног сарадника у образовном процесу.

Предано бих неговала тимски рад, јер мислим да ни једна организација не зависи од рада способног појединца, већ од интеракције тимова. Али, подржавам сваки успех и напор појединца у остварењу циљева Друштва.

Најважније активности у наредне две године треба да су да омасовимо чланство, придобијемо нове чланове и активирамо старе и да свако од нас ради на промоцији рада Друштва.

Ангажовањем и сарадњом ојачаћемо позиције Друштва, а тиме и појединачно самостално деловање. Сваки члан ће имати корист од јаког и стабилног Друштва: професионални развој-стручно усавршавање, обука у преузимању водећих позицијама у школама, правна помоћ…

Сарађиваћемо са Министарством просвете и Министарством културе, Заводом за унапређење образовања и васпитања и Заводом за вредновање квалитета ради побољшања статуса школског библиотекара.

Сарађиваћемо са Библиотекарским друштвом Србије, Народном библиотеком и матичним библиотекама да бисмо унапредили професију библиотекара кроз заједничке пројекте.

Користићемо штампане и електронске медије да промовишемо рад Друштва и важност улоге школског библиотекара у образовном процесу кроз актуелне програме, акције и пројекте школских библиотека.

Анђелка Танчић-Радосављевић

Објављено on 12. јануара 2011. at 20:31  Коментари су искључени на Председник Друштва 2010 – 2012.