Председник Друштва

Драге колеге,

Најбољи начин да започнем рад, као нови председник, је да изнесем план рада и тему око које би се организовале активности Друштва наредне две године.

Сарадња је важна реч већ неколико година, то је и тема семинара Смотра стваралаштва школских библиотекара, и то је главна тема која треба да повеже рад школских библиотекара следеће две године.

Три су области сарадње у којима библиотекари треба да учествују:

1. Сарадња са колегама у школи

Свако од нас треба да постане лидер и иноватор у својој школи, да познаје наставне планове и проналази ресурсе за реализацију садржаја различитих наставних предмета. Као стручњак за проналажење и коришћење информација уз употребу савремених ИКТ-а, библиотекар ствара услов за интердисциплинарни приступ настави и електронско учење, и са наставницима развија и побољшава писменост код деце (читалачку, научну, информациону, медијску). Тако на најбољи начин доприноси бољим постигнућима ученика.

2. Сарадња са локалном заједницом

Сарађујући са родитељима, организацијама и институцијама у локалној средини, ширимо поруку о важној улози школске библиотеке и библиотекара за рад школе, побољшавамо и промовишемо свој рад и рад школе.

3. Сарадња са колегама у Друштву

Друштво нам помаже да успемо заједно као професија и да се стручно усавршавамо. Кроз сарадњу подржавамо једни друге и тако подржавамо рад Друштва за добробит свих нас.

Позивам вас да се укључите у рад Друштва, допринесете развоју и промоцији професије школског библиотекара.

 Слађана Галушка

Објављено on 13. октобра 2012. at 13:26  Коментари су искључени на Председник Друштва