Билтен Друштва

Билтен Друштва школских библиотекара излази двапут годишње: за годишњу скупштину (мај) и пред Дан школских библиотекара (крај октобра, почетак новембра). Досада је изашло пет бројева Билтена.
Први уредник Билтена била је Мирјана Шошкић, библиотекар-информатичар из ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду. Садашњи уредник Билтена је гђа Славица Томић-Голубовић, професор руског језика – библиотекар Гимназије у Младеновцу.
Билтен садржи корисне информације за школске библиотекаре: тумачење правних аката, преписку и одговоре Министарства просвете и других надлежних институција, информације о стручном усавршавању школских библиотекара, положају и статусу школских библиотекара, податке и контакте са руководством Друштва, вести и извешатаје о раду и активностима Друштва, обележавањима годишњица и значајних датума…
У последњим бројевима у Билтену објављујемо и стручне текстове и радове школских библиотекара (организација часа у школској библиотеци, план активности, припреме за часове, сценарије радионица итд), као и стручне радове других запослених у образовању, приказе и есеје.
Дистрибуција Билтена врши се преко председника и координатора окружних секција Друштва. Штапмање Билтена финансира се искључиво од чланарине.

Све колеге заинтересоване за сарадњу у Билтену, своје текстове и прилоге могу послати уредници на електронску адресу: slavicagolubovic@yahoo.com

У неком од следећих бројева посебно би било интересантно прочитати искуство школских библиотекара са полагања испита за лиценцу у МПС.

Овде можете преузети билтене у електронској форми

Билтен ДШБС бр. 1

Билтен ДШБС бр. 2

Билтен ДШБС бр. 3

Билтен ДШБС бр. 4

Билтен ДШБС бр. 5

Објављено on 27. октобра 2010. at 23:22  Оставите коментар  

The URI to TrackBack this entry is: https://skolskibibliotekari.wordpress.com/%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d0%b4%d1%80%d1%83%d1%88%d1%82%d0%b2%d0%b0/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: